Blog

 

Alles voor een glimlach
Coolblue en Earproof gaan in het nieuwe jaar samen oren redden. Onze serie muziekoordoppen zijn per 1 januari via Coolblue verkrijgbaar: de Earproof Rockit 15db, Earproof Concert 15db en Earproof Dance 20db oordoppen. Goed nieuws voor alle muziekliefhebbers van Coolblue die nu de keuze kunnen maken voor oordoppen die muziek zo mooi mogelijk laten klinken. De speciale muziekfilters in de oordoppen hebben een vlakke demping en bereik over de hele frequentie. Hierdoor klinkt muziek in balans en heb je geen last van vervormd geluid. Je oren zijn ook nog eens goed beschermt zodat je met een glimlach huiswaarts gaat na een avondje uit, een festival of concert.

Week van het oorsuizen

De komende week is het de week van het oorsuizen, best raar als drager van een piep, ruis of brom in je oor, die is namelijk 24/7 aanwezig. Tinnitus dus… je zal het maar krijgen. Wanneer je het hebt, kom er dan maar eens vanaf, het is een nasty little annoying injury.

Om te beginnen is het zaak om je oren te beschermen door oordoppen te dragen om te voorkomen dat je schade oploopt. Echter zien we al jaren dat een flink deel van onze klanten eerst tegen een gehoorprobleem aanlopen, vervolgens zo geschrokken zijn dat ze direct gehoorbescherming  gaan gebruiken en spijt hebben dat niet eerder te hebben gedaan.

De bekende piep in het oor heet tinnitus en kent vele vormen. De piep kan klinken als een brom, ruis of hoge fluittoon. Helaas kan je deze piep niet uit zetten en is het een kwestie van gewenning & acceptatie. Toch is het zaak om een aantal punten eerst helder te hebben, wat zijn de oorzaken: geluidstrauma, stress, overbelasting, impact, ontsteking, medicatie…

Wat te doen als je een piep in het oor hebt, dag 1, 2 & 3?
Dag 1 – je wordt wakker met een piep in je oor – Dit is een teken dat je je oren hebt overbelast. Zorg dat je de komende 24/48 uur je oren rust geeft & fingers crossed dat het morgen weg is. Een piep is een signaal van opgelopen gehoorschade, volgende keer oordoppen gaan dragen.

Dag 2nee, de piep is er nog – Geen paniek, zorg dat je rust houdt, geen geluid en geen stress, neem rust en zorg dat je er niet te veel mee bezig bent, als je moeite hebt de piep te negeren zet dan zachtjes de radio aan, klassieke muziek bij voorkeur.

Dag 3 –  piep is er nog – Nu is het zaak even de huisarts te bellen en te vragen voor een doorverwijzing naar de KNO arts (Keel, Neus & Oor arts). Niet af laten schepen met oordruppels, we kijken het nog even aan en tja helaas niets aan te doen koop je niets voor. Een KNO arts kan een goede oortest afnemen en indien van toepassing behandelen met medicijnen. Let op dit moet binnen twee weken, hoe eerder hoe beter.

Na drie wekendamn de piep is er nog steeds – nu wordt het wel moeilijk en zal je met een specialist moeten spreken. Geen paniek, oorsuizen is vervelend, maar op termijn zal de tinnitus minder worden, zul je eraan gaan wennen, maar voor nu… Nooit meer zonder oordoppen de deur uit, je mag het risico niet nemen dat je tinnitus erger gaat worden.


Tinnitus komt veel voor en wordt geactiveerd door de hersenen als gevolg van een neurologische verstoring, de haarcellen in het slakkenhuis van het oor weten niet goed wat hun functie is en de hersenen vullen deze afwijking in door een piep, brom of ruis. Heb je een overbelasting dan is het zaak om binnen 14-21 dagen toch een KNO arts te bezoeken, wellicht is er met medicatie nog iets te regenereren.

Eenmaal een tinnitus, dan is het zaak nooit meer zonder oordoppen op pad te gaan. Voorkom dat de piep erger of meer-tonig wordt, dus bescherm je oren ten alle tijden tegen overbelasting. Het oor, essentieel in ons dagelijks leven, voor richtingsgevoeligheid, communicatie, balans orgaan onmisbaar en daarom is het super belangrijk om er goed en voorzichtig mee om te gaan. In de week van het oorsuizen zijn er allerlei meet-ups waar je vragen kunt stellen en waar voorlichting wordt gegeven door artsen en ervaringsdeskundigen. Op ons kantoor in Rotterdam kun je een afspraak maken voor een Tinnitus consult of het testen van je oordoppen.

Peter van Galen
Earproof

 

Happy ears!

Vuurwerk heeft zijn oorsprong in het verre oosten, het komt uit China. Tussen 618 en 907 tijdens de Tang-dynastie is vuurwerk uitgevonden door een kok, volgens de overlevering.
De knallen werden gebruikt bij religieuze gebeurtenissen om de boze geesten te verjagen. Na de ontdekking van buskruit in de 13e eeuw in China vond vuurwerk snel zijn weg naar Europa. Aan menig hof werden vuurwerkspektakels opgevoerd. Oud & Nieuw wordt tegenwoordig in Europa met grote vuurwerkshows gevierd, van Parijs tot Rome.
In Nederland is het traditie om samen op straat het glas te heffen en het vuurwerk de lucht in te knallen. Bij Earproof zijn we altijd bezig de oren van jou en jouw vrienden te redden, ook tijdens de komende Oud & Nieuw feesten zullen wij ons inzetten voor het beschermen van jouw oren!

Vuurwerk, eigenlijk is het gek dat deze harde knallen op straat nog steeds toegestaan zijn. De kleine rotjes zijn redelijk onschuldig, maar de knallen die normaal hoog in de lucht moeten ontploffen, zijn bij verkeerd gebruik op de grond levensgevaarlijk! De explosies zijn zo krachtig dat je vingers, ogen en ook je oren permanent beschadigd kunnen worden. Je hoeft niet eens zelf het vuurwerk af te steken, heel vaak zijn het juist de omstanders die schade oplopen.

Piep in mijn oor
Zelf heb ik op jonge leeftijd vuurwerk naast mijn oor laten knallen, leuk het rotje zo laat mogelijk weggooien zodat het in de lucht ontploft. Helaas, dit rotje ontplofte vlak naast mijn rechteroor. Het directe effect was bizar, soort verdoofd gevoel – direct geen gehoor meer maar een suizend geluid. Het gehoor is later die dag weer terug gekomen, echter 30 jaar later, ’s nachts gedroomd van een ontploffing en in de ochtend wakker geworden met een giga piep in mijn oor! Je kent het wel wel, zo’n piep na een avond stappen. De eerste weken totale paniek, waarom gaat deze piep niet weg?! Nu 12 jaar later is deze piep er nog steeds, kan de uit knop niet vinden en op mijn audiogram is zichtbaar een verlies van 70db op 6 kHz te meten.

Voor het aftellen, champagne en kussen: oordoppen in!
Iedereen met een tinnitus aandoening zal ergens de schuld aan geven. Ik aan het rotje dat ontplofte naast mijn oor. Na deze gebeurtenis ben ik niet meer enthousiast over vuurwerk, ik schrik er van en mijn angst dat mijn piep erger gaat worden is zeker aanwezig.

Wat te doen? Heel simpel, doe voor het aftellen, champagne en kussen je oordoppen in! Dan ben je goed beschermd tegen de harde knallen van het vuurwerk wanneer je naar buiten gaat om de beste wensen te delen. Zorg voor happy ears voor jou en je vrienden, een set oordoppen zijn het beste cadeau voor Sint & Kerst dit jaar. Voer bij je bestelling code: happy 2018 in & ontvang vriendenkorting.

Merry Christmas & Happy Ears,
Peter van Galen

 

Onze nieuwe oordop: Earproof Rockit
De Rockit oordop is uniek omdat het een budget oordop is die een muziekfilter bevat. Je oren zijn in de eerste plaats goed beschermd tegen hard geluid met de Rockit oordop. Door het muziekfilter klinkt muziek mooi en niet dof zoals bij de meeste schuimoordoppen het geval is. De Rockit oordop bestaat uit een harde kern die omhuld is met traagschuim waardoor de oordop de vorm van je het oorkanaal aanneemt en comfortabel in het oor draagt. Ze filteren 15 dB en passen bijna bij iedereen. Test ze uit, we horen graag wat jouw ervaring is!

            

                                                                       Earproof Rockit oordoppen

 

Klaar voor het zomerseizoen: festival beats & hihats?
Je wordt een zomer lang omringd door heerlijke harde geluiden en je wil het irritante suizen in je oren vermijden? Zorg dat je altijd Earproof oordopjes bij je hebt. Hang ze aan je sleutelhanger, reistas of waar dan ook, zolang je ze maar bij je hebt! Heb je nog geen beschermers voor je oren? Maak je geen zorgen, bestel ze hier en bereid je voor op een zomer vol muziek & plezier!
https://earproof.com/product-categorie/generieke-oordoppen/

Spinnin’ Records en Earproof op de Dancefair
Tijdens de Dancefair in de Jaarbeurs te Utrecht op 4 & 5 maart verzorgen Spinnin’ Records en Earproof een lezing. Ferreck Dawn en Peter van Galen vertellen over datgene waar ze het liefst over praten: muziek. Bereid je voor op een half uur ervaren van muziek & geluid en de impact daarvan op je oren.

De Winter tour van het NJO gaat in januari van start. Toptalent van conservatoria in Nederland en België komen samen om Mahler’s Zesde Symfonie op te voeren. Dirigent Anthony Hermus en het NJO hebben al bewezen een opwindende combinatie te zijn en geven een overweldigende uitvoering ten gehore van dit meesterstuk.

logo_soundsessions

In de afgelopen maanden hebben verschillende conservatorium studenten en klassieke muzikanten onze muziekoordoppen getest terwijl ze hun instrument speelden. In deze sessies werden de verschillende earproof filters getest.
De Earproof Gold 20db, Earproof Platinum 15db en Earproof Silver 10db. Voor het luisteren naar en spelen van acoustische & klassieke muziek was bij de meeste het zilveren 10db filter favoriet.

earproof_silver_10db

Ben je nieuwsgierig welke filter voor jou het beste is? Dan nodigen we je uit om naar één van onze vrijdagavond sessies te komen, breng je instrument mee en test welk filter het beste werkt voor jou! De eerste Earproof Sound Sessions wordt georganiseerd op vrijdag 3 februari van 17.00 – 20:00 uur op ons kantoor naast CS in Rotterdam, Stationsplein 45, unit d1.152. Wees welkom (ook zonder instrument) en experimenteer met 10, 15 en 20db. Schrijf je in door ons een e-mail te sturen met vermelding van Earproof Sound Sessions 3 februari 2017: info@earproof.com 

Speeldata NJO Wintertournee: Mahler – Symfonie nr. 6
20 / 21 / 22 / 25 / 27-01
Nijmegen / Rotterdam / Utrecht /Apeldoorn / Enschede
NJO Verrassingsconcert
zo. 18-12 / 12-02 / 05-03 / 09-04

Theater Orpheus, Apeldoorn

 

musicandtech

Voor iedereen een Gelukkig Nieuwjaar vol muziek en gezonde oren! De eerste kans om elkaar te ontmoeten dit jaar is tijdens Eurosonic Noorderslag in de Music & Tech Hideout.

The Music & Tech Hideout (Oosterstraat 52) start op 11 januari 2017 en je bent allemaal van harte welkom om langs te komen! Earproof neemt deel aan dit tijdelijke event in het hart van Groningen voor goede muziek, innovatief denken en een aantal speciale ESNS2017 aanbiedingen. Eén daarvan zijn op maat gemaakte Earproof Performer oordopjes + een set Earproof Platinum 15dB muziek oordoppen van 179,- Euro voor 119,- Euro.
custom15db

Wij verwelkomen je graag tijdens dit 3-daagse event met workshops en live optredens. Natuurlijk zijn er de laatste innovaties op het gebied van festival productie en event-technologieën, ontmoetingsruimten, lekker eten en verfrissende drankjes. Bekijk het volledige programma op www.music-te.ch

OPEN: WED – THUR – FR 09:00 AM – 10:00 PM

earproofspecialtoffler_special

TOFFLER 5 YR ANNIVERSARY

Toffler bestaat 5 jaar en dat wordt gevierd! Kom op 19 november naar het TOFFLER INDOOR FESTIVAL om samen met de beste acts & DJ’s 5 YR Toffler te vieren. ADAM BEYER //JORIS VOORN//LUKE SLATER//GARY BECK//EGBERT//SECRET CINEMA//ROD//MICHEL DE HEY//BENNY RODRIGUES//HAEKEN//JOEY DANIEL http://toffler.nl/

Earproof viert 5 YR Toffler met twee specials voor alle Toffler fans. Op vrijdagavond 4 november kun je tussen 18:00 en 21:00 uur bij Earproof op kantoor een set custom Earproof oordoppen aan laten meten met een toffe korting: normaal 169,- Euro nu voor 135,- Euro.

Tot 19 november kun je de nieuwe serie muziekoordoppen van Earproof online bestellen met 5 Euro korting. Toets code: 5YR TOFFLER in bij je bestelling. Veel plezier met de oordoppen naar keuze op het 5YR ANNIVERSARY – TOFFLER INDOOR FESTIVAL.

 

visual_earplugs_spinnin

Spinnin’ Records by Earproof

Spinnin’ Records en Earproof lanceren een wereldwijde campagne om bewustwording te realiseren voor het effect dat geluid op je oren kan hebben. Daarvoor zijn speciale muziek oordoppen ontwikkeld door Earproof voor Spinnin’ Records waarmee je MORE MUSIC kunt gaan ervaren. Met de nieuwe oordoppen en onze campagne MORE MUSIC geniet je op een veilige manier van muziek op concerten, in je club, festival of evenement.

Kom langs tijdens het Amsterdam Dance Event in de Spinnin’ Pop-up Store met Spinnin’ artist merchandise, A & R sessies, Meet & Greet met DJ’s, nieuwe tunes en de nieuwe Spinnin’ oordoppen.

Spinnin’ Pop-up Store, Reestraat 14, Amsterdam. Open tijdens ADE van 19 tot 23 oktober.

 

earproof_robot_festival

Robot Festival Bologna

Zoals je weet zijn italianen gevoelig voor stijl en mooie vormgeving. Na het zien van onze nieuwe serie muziekoordoppen waren ze bij Robot Festival direct verkocht.

De nieuwe Earproof Platinum 15db en Earproof Gold 20db nemen we dus mee naar Bologna. Daar gaan we de bezoekers blij maken met onze nieuwe serie oordoppen die mooi vormgegeven zijn, comfortabel dragen, discreet zichtbaar zijn en de juiste bescherming van je gehoor geven. De nieuwe Earproof muziekoordoppen laten de muziek tijdens Robot zo mooi mogelijk klinken, zodat iedereen Robot Festival 2016 extra positief ervaart. We zien je graag tussen 5 tot 8 oktober in Bologna.

 

Earproof perfect fit – perfect sound 
Aan het DSOPM (Dutch School of Popular Music) ga je als student een intensieve opleiding volgen. Welke richting je ook kiest, geluid en muziek zullen centraal staan. Voor young professionals in opleiding is het van groot belang aandacht te besteden aan het behouden van een perfect gehoor. Voor het uitoefenen van jouw vak zul je altijd een goed stel oren nodig hebben.

Om die reden is Earproof 10 september 2016 aanwezig bij DSOPM om informatie te geven op het gebied van gehoor en gehoorbescherming. Neem deel aan onze pas-sessie Earproof perfect fit – perfect sound met onze nieuwe serie muziekoordoppen: de Earproof Silver 10db, Earproof Platinum 15db en de Earproof Gold 20db en ervaar het verschil. Wat heb jij nodig en welk product heeft bij jou de perfecte fit? Earproof helpt je graag bij het maken van een goede keuze op het gebied van gehoorbescherming en dat is al mogelijk vanaf 25 Euro.

Op 3 september is Earproof met het EAR WIND & FIRE-team op Valtifest. Vol vuur vertellen we je over onze nieuwe Earproof muziekoordoppen waarmee je jouw gloeiende Valtifest oren perfect kunt beschermen. Kom langs op de Earproof stand bij de ingang van Valtifest en test onze nieuwe serie muziekoordoppen als eerste uit. Earproof is on fire en onze nieuwe muziekoordoppen zijn hot.

Na Valtifest vieren we het jubileumjaar met de organisatie en is Earproof ook aanwezig op: Manifesto, O.W.A.P., Oud Hollandsch Acid Feest, Speedfreax, Kikkenstein, Ship Happens, Brand in Mokum en Red Bull Playrooms.